Také v pátek na horách napadne až 15 centimetrů nového sněhu.

„Studené severní proudění pocítíme i během dne. Jinak bude oblačno až zataženo, během dne na většině území občasné sněžení nebo sněhové přeháňky. Ranní teploty budou klesat na -2 až -6 °C, při polojasné obloze až na -10 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na -4 až 0 °C. Foukat bude mírný severozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h,“ řekla Blesk Zprávám Dagmar Honsová

Sledujte vývoj počasí na radaru Blesku

Silné sněžení v Česku
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Zobrazit nové zprávy
7:50
13. 1. 2021

Na silnicích nižších tříd v Královéhradeckém kraji ležel dnes ráno rozbředlý nebo ujetý sníh. Hlavní silniční tahy byly většinou mokré. Meteorologové dnes v kraji předpovídají sněžení, při němž by vítr mohl na silnicích tvořit sněhové jazyky a na horách i závěje.

Opatrní by měli být řidiči hlavně na Rychnovsku, kde zbytky rozbředlého sněhu dnes ráno ležely i na silnicích prvních tříd. „Ve vyšších polohách je na vozovkách souvislá vrstva ujetého sněhu. Mohou se tvořit sněhové jazyky,“ uvedli rychnovští silničáři. Na silnicích v Krkonoších leží zledovatělá vrstva sněhu o síle do pěti centimetrů, která je krytá posypem.

07:49
13. 1. 2021

Komunikace v Ústeckém kraji jsou po ošetření silničáři sjízdné se zvýšenou opatrností. Silnici třetí třídy mezi Srbskou Kamenicí a Růžovou na Děčínsku uzavřela nehoda kamionu. Další nehodu kamionu mají silničáři nahlášenou u Hory Svatého Šebestiána na Chomutovsku, řidiči se tam zdrží.

„Veškerá technika byla venku. Zhruba ve 4:00 začalo sněžit, od té doby, někde i dřív, vyjížděla. Některé vozy se vrátily,“ uvedl dispečer a dodal, že dnes pracovali silničáři se zhruba 80 vozy.

07:47
13. 1. 2021

Na silnicích v Jihomoravském kraji hrozí dnes ráno námraza, řidiči by měli být opatrní. Místy se objevuje mlha. Na Blanensku ve vyšších polohách fouká nárazový vítr a mohou se tam tvořit sněhové jazyky. Vyplývá to z webu Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje. Na Vyškovsku je kvůli počasí uzavřena pro vozidla nad 12 tun silnice mezi obcemi Drnovice a Podomí.

7:46
13. 1. 2021

Osobní automobil sjel do příkopu na silnici 4737 u Lučiny na Frýdeckomístecku. Na místo míří policie i hasiči.

K nehodě došlo také na silnici 58 u obce Stará Ves nad Ondřejnicí v okrese Ostrava-město; nehoda,  kde je aktuálně silný provoz. Osobní automobil tam sjel do svodidel a blokuje jeden jízdní pruh.

07:30
13. 1. 2021
!

Nehoda dvou nákladních automobilů na 114. kilometru zastavila dnes ráno dopravu na dálnici D5 na Tachovsku ve směru na Prahu. Informovalo o tom Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Objížďka vede přes sjezd 119 u Benešovic směrem na Stříbro a zpět se vozidla vracejí na dálnici na 107. kilometru u Ostrova u Stříbra.

07:17
13. 1. 2021

Silnice ve Zlínském kraji jsou dnes ráno sjízdné se zvýšenou opatrností. Na Zlínsku a Vsetínsku na nich mnohde leží rozbředlý sníh, ve vyšších polohách uježděná vrstva sněhu krytá posypem. Na Kroměřížsku a Uherskohradišťsku jsou vozovky po chemickém ošetření většinou mokré.

07:06
13. 1. 2021

V Libereckém kraji se i dnes stále objevují sněhové přeháňky, silničáři proto doporučují řidičům opatrnost. Přes den očekávají meteorologové další sněžení a zesilovat bude i vítr, uzavřena proto zůstává pro kamiony nad 3,5 tuny silnice I/10 z Tanvaldu na Harrachov a dál do Polska. Pro nákladní dopravu nad šest tun je na Liberecku stále uzavřená silnice třetí třídy přes Oldřichovské sedlo směrem na Raspenavu a Hejnice. Bez zimní výbavy by motoristé neměli vyjíždět.

„V terénu je veškerá dostupná technika a vypomáhají nám i traktory, žádné vážné problémy zatím hlášené nejsou,“ řekla ČTK dispečerka společnosti Silnice LK, která zimní údržbu komunikací v kraji zajišťuje. 

07:00
13. 1. 2021

Pěkné ráno, také dnes budeme sledovat počasí v Česku online. Výstraha meteorologů před sněžením a silným větrem platí až do čtvrtečního podvečera. Na horách může napadnout až 15 centimetrů nového sněhu.

Meteorologové varují před vichrem i sněžením.
20:46
12. 1. 2021

To je z online přenosu k počasí v Česku vše. Přejeme vám pěkný večer a hlavně bezpečnou jízdu po silnicích.

20:05
12. 1. 2021

Zatímco sníh přidělával vrásky silničářům, rodiny s dětmi se z počasí radují a řada z nich vyrazila na sáňky a boby.

Sněhové počasí udělalo radost sáňkařům a bobařům (12.1.2021) Sněhové počasí udělalo radost sáňkařům a bobařům (12.1.2021) Sněhové počasí udělalo radost sáňkařům a bobařům (12.1.2021) Sněhové počasí udělalo radost sáňkařům a bobařům (12.1.2021)
19:52
12. 1. 2021

Jihomoravští policisté od 15:00 do 18:00 evidovali šest desítek oznámených nehod a jiných problémů v dopravě. „To je mnohonásobně více než v běžné pracovní odpoledne. Ve většině případů jde o lehčí nehody, kdy řidiči nezvládnou jízdu na kluzké vozovce. Aktuálně je provoz s přihlédnutím k povětrnostním podmínkám bez výraznějších komplikací, pouze na 212. kilometru dálnice D1 ve směru na Říkovice je provoz veden levým jízdním pruhem z důvodu havárie kamionu a jeho následného vyprošťování,“ uvedl policejní mluvčí David Chaloupka.

19:25
12. 1. 2021

Královéhradečtí hasiči rovněž během dneška řešili několik nehod spojených se sněhem. „Během dne jsme zasahovali už u 15 dopravních nehod a výstraha před novou sněhovou pokrývkou, místy i sněhovými jazyky, stále trvá. Hasiči zasahovali třeba u nehody nákladního vozidla, které narazilo do stodoly, a pomáhali s vyproštěním převrácených vozidel z příkopů,“ napsali na sociální síti.

19:09
12. 1. 2021

Při srážce dvou osobních aut se večer u Lesnice na Šumpersku zranilo pět lidí. „Jednu z nich jsme museli z havarovaného vozu vyprostit. Před příjezdem zdravotnické záchranné služby jsme zraněným poskytli předlékařskou péči a tepelný komfort,“ řekla ČTK mluvčí hasičů Lucie Balážová.

18:37
12. 1. 2021

Dopravu v Olomouckém kraji komplikuje od dnešního odpoledne husté sněžení. Na silnicích ve vyšších polohách je rozbředlý sníh, v některých úsecích se kvůli silnému větru tvoří sněhové jazyky. Silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Kvůli sněhu na dvou místech uvízly kamiony, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic.

Několik centimetrů sněhu napadlo odpoledne na Jesenicku a Šumpersku. Silnice tam jsou po chemickém posypu a plužení mokré, ve vyšších polohách je na nich rozbředlý sníh. Správa silnic upozornila řidiče na silný vítr, který místy vytváří sněhové jazyky. Na rozbředlý sníh si musejí dát pozor řidiči také na Olomoucku, Prostějovsku a Přerovsku.

18:31
12. 1. 2021

Husté sněžení komplikuje i provoz brněnské MHD v kopcovitých úsecích. Aktuálně jsou bez obsluhy zastávky Červený pisek a Zimní na lince 64 v Maloměřicích a na lince 53 zastávka Technická. Tramvajová doprava je bez problémů,“ píše na twitteru Dopravní podnik města Brna.

18:06
12. 1. 2021

Podle meteorologů bude zejména v pohraničních horách a na Vysočině sněžit i v noci a ve středu. V noci hrozí v Čechách také náledí. Sněžení komplikovalo život zejména řidičům naposledy v polovině minulého týdne.

Čerstvý sníh komplikoval život motoristům také na východě Čech. Řidiči musejí být opatrní zejména na Jičínsku, Trutnovsku a Náchodsku, kde sníh leží i na silnicích vyšších tříd. Zasněžené jsou vozovky také v Železných horách. Na Svitavsku se tvoří sněhové jazyky.

Sníh dorazí i do nížin.
17:44
12. 1. 2021

V souvislosti se sněhovou nadílkou řešil hasičský záchranný sbor Pardubického kraje celkem 17 událostí. „Pěkně to klouže. Potvrzují to dnešní výjezdy HZS Pardubického kraje. Vytahujeme z příkopů jedno auto za druhým. K tomu se přidávají uvízlé kamiony i autobusy. Za uplynulých 8 hodin evidujeme 17 událostí. Všechny události jsou bez těžkých zraněních. Buďte opatrní,“ uvedli na twitteru. 

Zásahy hasičů z Pardubického kraje. Zásahy hasičů z Pardubického kraje. Zásahy hasičů z Pardubického kraje. Zásahy hasičů z Pardubického kraje.
17:41
12. 1. 2021

Silnice mezi Babylonem a odbočkou na Českou Kubici bude zítra uzavřena. Dnes tam havaroval nákladní automobil. „Zítra bude z důvodu překládky nákladu po nehodě uzavřena silnice I/26 mezi Babylonem a odbočkou na Českou Kubici, a to od 8 do 13 hodin. Objízdné trasy budou značeny,“ uvedla policie na twitteru.

17:36
12. 1. 2021

Silnice na Vysočině včetně dálnice D1 jsou dnes kvůli sněžení sjízdné s opatrností, odpoledne v některých místech kraje nemohly vyjet kamiony. Policie zaznamenala tři desítky nehod, u nichž nebyli hlášení zranění lidé. Na D1 je omezený provoz kvůli nehodě kamionu na 136. kilometru směrem na Prahu, řekla ČTK mluvčí krajské policie Dana Čírtková před 16:30.

Na dálnici narazil kamion po 14:00 do středových vozidel, do něj narazilo další vozidlo. Provoz je omezen v levých jízdních pruzích v obou směrech, uvedla mluvčí. Průjezd aut byl v té době plynulý. Ani při této nehodě nebyl nikdo zraněný.

17:08
12. 1. 2021
!

Na dálnici D5 na Tachovsku, která je ve směru na Rozvadov od poledne uzavřená kvůli nehodám tří kamionů, narůstají kolony. Sjízdnost nadále komplikuje sněžení. Provoz byl zastaven mezi sjezdem Mlýnec na 136. kilometru až po sjezd Svatá Kateřina na 143. kilometru před hranicemi s Německem. Později policie začala odklánět dopravu už na 128. kilometru dálnice na sjezdu Bor. Kolony kamionů se ale dál prodlužují a sahají až k 119. kilometru, řekla ČTK policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Na dálnici se těsně za sebou staly tři nehody, všechny souvisely s nepřizpůsobením rychlosti jízdy povětrnostním podmínkám a stavu vozovky, na které byla sněhová vrstva, řekla Jiroušková. „Někteří řidiči nákladních automobilů vjíždějí do levého jízdního pruhu a dochází k jeho zablokování, apelujeme proto tyto řidiče, aby nevjížděli do levého pruhu a používali jen pravý, případně odstavný pruh, byli trpěliví, dbali zvýšené opatrnosti, pokynu policistů a řídili se dopravním značením," dodala Jiroušková.

K další nehodě došlo mezi obcemi Šťáhlavy a Starý Plzenec. „Z místa transportujeme dva zraněné, ženu narozenou v roce 1967 a muže narozeného v roce 1953 se středně těžkými zraněními do Fakultní nemocnice Lochotín," řekl ČTK operátor záchranné služby.

Střet dvou osobních aut u Šťáhlav v Plzeňském kraji si vyžádal dvě zraněné ženy. Střet dvou osobních aut u Šťáhlav v Plzeňském kraji si vyžádal dvě zraněné ženy. Střet dvou osobních aut u Šťáhlav v Plzeňském kraji si vyžádal dvě zraněné ženy. Střet dvou osobních aut u Šťáhlav v Plzeňském kraji si vyžádal dvě zraněné ženy.
17:04
12. 1. 2021

Dopravu v Ústeckém kraji dnes celý den komplikuje vytrvalé sněžení. Silničáři mají v provozu veškerou techniku. Policie vyjížděla k mnoha dopravním nehodám. Bez zimních pneumatik a vybavení se nedoporučuje cesta do Krušných hor.

Vše, co může, jezdí. Na horách stále sněží, řidiče proto nabádáme k velké opatrnosti,“ řekl ČTK krátce před 16:30 dispečer krajské správy a údržby silnic. Na horských cestách se tvoří sněhové jazyky.

V nižších polohách kraje vystoupaly teploty odpoledne nad nulu a sníh na silnicích taje, večer může začít mrznout. Krajská pobočka Českého hydrometeorologického ústavu varovala před tvorbou náledí.

16:50
12. 1. 2021
!

Na zasněžené silnici u Babylonu na Domažlicku havarovalo nákladní auto. Silnice první třídy k přechodu Folmava na hranicích s Německem je pro dopravu uzavřená. Při nehodě se kamion převážející spoilery k automobilům převrátil na bok do příkopu. Zranění utrpěl jeden člověk. Dopravu policisté odklánějí u Havlovic, řekli mluvčí hasičů Petr Poncar a policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

16:41
12. 1. 2021

Sníh a ledovka začaly dnes odpoledne komplikovat provoz na silnicích Jihomoravského kraje. Některé silnice kvůli ledovce blokují kamiony, zpožďovat se začaly i některé krajské spoje integrovaného dopravního systému. Vyplývá to z webu siničářů a z webu Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje.

Uvízlý kamion blokuje dopravu například na silnici 386 u Veverských Knínic na Brněnsku nebo na silnici 23 u Zakřan na Brněnsku. Na silnici 602 mezi Domašovem a Říčany na Brněnsku je v délce asi čtyř kilometrů hlášena ledovka.

Některé linky krajského integrovaného systému mohou kvůli počasí nabírat zpoždění deset až 30 minut. Týká se to například linky 423, protože v úseku Nová Ves a Oslavany je nesjízdná silnice. Pro zhoršenou sjízdnost silnice v Říčanech se zpožďují linky 153, 401, 402. Nesjízdná silnice je i v úseku Padochov a Neslovice, zpožděna je tak linka 406.

16:38
12. 1. 2021

Na rybnících se vytváří souvislá vrstva ledu, tak až vaše děti půjdou bruslit, hasiči radí všem, kteří se vydají na zamrzlé vodní plochy, aby dávali pozor!“ radí hasiči Pardubického kraje na twitteru.

15:54
12. 1. 2021

Na D5 141. kilometru směrem do Německa je provoz obnoven jedním jízdním pruhem, informoval na twitteru mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Fotogalerie
58 fotografií