V pátek bude polojasno nebo skoro jasno, na severu a severozápadě území velká oblačnost, místy přeháňky, na horách sněhové. Po ránu místy mlhy. Ranní teploty budou klesat na 5 až 0 °C. Odpolední teploty vystoupí na 6 až 10 °C. Foukat bude mírný západní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Sledujte postup přeháněk na radaru Blesku

O víkendu bude méně oblačnosti v sobotu

Zatímco v sobotu bude počasí pod vlivem výběžku vyššího tlaku vzduchu, v neděli nás ovlivní slábnoucí studená fronta, která přinese přibývání oblačnosti, místy déšť a na vrcholky hor sněžení. V sobotu bude zpočátku dne zataženo nízkou oblačností a mlhavo, místy polojasno. Ranní teploty budou klesat na 3 až -1 °C, při vyjasnění na -3 °C. Odpolední teploty vystoupí při slunečné obloze na 6 až 10 °C, při mlze bude chladněji. Vát bude slabý proměnlivý vítr o rychlosti do 15 km/h.

V neděli bude zpočátku dne zataženo nízkou oblačností a mlhavo, místy polojasno. Během odpoledne bude od severozápadu docházet k přibývání oblačnosti a právě na severu a západě území se místy odpoledne vyskytnou přeháňky nebo déšť. Na vrcholcích hor se bude jednat o srážky sněhové. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 2 až -2 °C. Odpolední teploty vystoupí na 7 až 11 °C. Foukat bude mírný jihozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Příští týden začneme skloňovat inverzi

Podobný scénář ještě bude psát počátek nového pracovního týdne – tj. oblačno, místy přeháňky, na vrcholcích hor smíšené nebo sněhové. Ranní teploty budou klesat na 5 až 0 °C, odpolední vystoupí na 6 až 10 °C.

Od středy začneme skloňovat inverzi – bude polojasno, místy zataženo nízkou oblačností a mlhavo. Při slunečné obloze budou odpolední teploty stoupat až na 10 °C, pod nízkou oblačností to budou teploty jen kolem 5 °C. Ráno to bude naopak – při vyjasnění bude teplota klesat až k -5 °C, pod nízkou oblačností se bude držet kolem nuly.

Video
Video se připravuje ...

Těšíte se na sníh? Časosběr: Takhle sníh zasypal hlavní nádraží v Praze Mall TV

Fotogalerie
21 fotografií