Během pátečního odpoledne začne počasí u nás ovlivňovat od jihozápadu frontální vlna, ta přinese další přibývání oblačnosti i srážek. Bude zataženo až oblačno, zpočátku dne ojediněle přeháňky, během odpolední od jihozápadu ale na většině území déšť, na západě od vyšších poloh i déšť se sněhem nebo sněžení. Ranní teploty budou klesat na 7 až 3 °C. Denní teploty vystoupí na 8 až 12 °C, pocitovou teplotu bude snižovat čerstvý vítr s nárazy po ránu a dopoledne o rychlosti až 70 km/h, během dne přechodně zeslábne, ale večer bude zesilovat na jihozápadě území.

Z víkendu přinese více srážek sobota

V sobotu bude zataženo až oblačno, na většině území dešťové přeháňky nebo déšť, zpočátku dne od 400 m déšť se sněhem nebo sněžení, postupně sněžení jen ve vyšších polohách.  Ranní teploty budou klesat na 5 až 1 °C. Denní teploty vystoupí na 7 až 11 °C, pocitovou teplotu bude i nadále snižovat vítr. Foukat bude čerstvý severozápadní vítr o rychlosti až kolem 70 km/h.

V neděli bude oblačno až zataženo, místy dešťové přeháňky, zpočátku dne od středních poloh i sněhové, postupně sněžení jen ve vyšších polohách. Během dne přechodně až polojasno. Ranní teploty budou klesat na 2 až -2 °C a místy se bude tvořit náledí. Denní teploty vystoupí na 7 až 11 °C. Foukat bude mírný západní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Jak se bude vyvíjet počasí v Česku? Sledujte radar Blesku

Počátkem týdne vystřelí teploty nahoru

Po víkendu půjdou teploty rychle nahoru – od jihu k nám pronikne teplý vzduch. Ve středu a ve čtvrtek budou nejvyšší odpolední teploty stoupat ke 20 °C.

Během Velikonočních svátků ale půjdou teploty opět dolů. V pondělí bude polojasno až oblačno, na východě území místy přeháňky, na horách sněhové. Ranní teploty budou klesat na 2 až -2 °C a ojediněle se bude tvořit náledí. Denní teploty vystoupí na 10 až 14 °C. V úterý bude polojasno. Ranní teploty budou klesat na 4 až 0 °C. Denní teploty vystoupí na 15 až 19 °C. Ve středu bude polojasno. Ranní teploty budou klesat na 7 až 3 °C. Denní teploty vystoupí na 17 až 21 °C. 

Fotogalerie
39 fotografií