V pátek si Česko ještě užije slunečného, téměř letního počasí. Oblačnost bude postupně přibývat až k večeru přes západ území, večer se mohou v severozápadní části již objevit přeháňky. V noci dosáhnou teploty nejníže k 7 °C, naopak přes den se budou pohybovat ve velmi příjemném rozmezí 23 až 27 °C, ve vyšších polohách okolo 18 °C. Slabý vítr nepřesáhne rychlost 6 m/s.

Sledujte počasí na radaru Blesku

I během víkendu budou teploty ještě dosti nadprůměrné, bude však již potřeba počítat s občasným deštěm, který by ale měl v sobotu k večeru ustávat. „V sobotu bude oblačno až zataženo, občas déšť nebo přeháňky. Během odpoledne ubývání oblačnosti na polojasno. Ranní teploty 15 až 11 °C. Denní teploty 18 až 23 °C. V neděli bude polojasno nebo jasno. Po ránu ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Ranní teploty 10 až 6 °C. Denní teploty 18 až 23 °C,“ informovala meteoroložka Blesku Dagmar Honsová. Vítr bude o víkendu opět slabý, v rozmezí 2-6 m/s.

V noci na pondělí teplota opět klesne až k 7 °C, přes den se však ještě ozve léto s 22 až 26 °C. Skoro celý den by mělo být polojasno s ranní oblačností na severu a severozápadě. V noci na úterý lze na většině území očekávat nejnižší teploty v rozmezí 10 až 14 °C, v údolích ojediněle až 7 °C. Ráno budou muset zejména řidiči dávat pozor na mlhy. V průběhu dne bude přibývat oblačnosti, místy i sprchne. Vítr o rychlosti 3-7 m/s může v nárazech přejít až k 15 m/s. Denní teploty by měly dosáhnout nejvýše 24 až 28 °C.

Po teplejším startu do nového měsíce však přijde poměrně rázné ochlazení spojené se zvýšenou oblačností a přeháňkami. Od středy do pátku by se postupně noční teploty měly posunout z 13 °C až k 3 °C. Přes den se rtuť teploměru bude pohybovat mezi 14 až 19 °C. Pokud bude přetrvávat oblačnost až do pátku, neměla by se vyšplhat koncem týdne nad 11 °C.

Video
Video se připravuje ...

Tipy na říjnové výlety Videohub

Fotogalerie
47 fotografií