„Na Mladoboleslavsku se jedná o 1800 odběrných míst, na Berounsku zhruba o 4500, na Praze východ o 500,“ řekla mluvčí ČEZ Soňa Holingerová po 17:30. Příčinou byly například pády větví do vedení. V Mladé Boleslavi je bez proudu část města, na Berounsku například Beroun a Králův Dvůr. „Vyjeli jsme do terénu a pracujeme na obnovení dodávek, předpoklad obnovení je ve večerních hodinách,“ doplnila Holingerová.

Středočeští hasiči evidují za odpoledne jen jednotky událostí, které souvisí s počasím. „Čerpání vody bylo například v 15:56 v Jílovém u Prahy,“ řekl ČTK mluvčí krajských hasičů Jan Sýkora.

V neděli ráno pršelo zejména v Čechách. „Na některých stanicích na Ústecku jsme naměřili za hodinu i přes 20 mm. Přechází nás okluzní fronta. Zatímco v Čechách už je zataženo, na Moravě a hlavně ve Slezsku si zatím mohou užívat ranního východu Slunce. Pokud jste zaslechli teď po ránu i hrom, nezdálo se vám to. Vyskytují se totiž dokonce výjimečně i slabé bouřky,“ informoval ráno Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Sledujte počasí na radaru Blesku

Podle něj se srážkové pásmo vydává směrem na Moravu a Slezsko, plošnější déšť ale nepřinese. „Vyskytnou se zde lokalizovanější přeháňky a bouřky (zaprší ale jen na části území, rozhodně ne všude). Stejně tak v Čechách, kde odpoledne zabouří také. Bouřky by neměly být nijak výrazně silné,“ uvedl ČHMÚ s tím, že srážky budou k večeru a večer ustávat.

Teploty se dnes budou pohybovat mezi 21 a 25 stupni Celsia. Letní teploty se očekávají jen výjimečně. Pomalu se opět začne oteplovat od pondělí, kdy teploty vyšplhají na 26 stupňů Celsia a v úterý na 27 stupňů Celsia.

Video
Video se připravuje ...

Strom v Praze zranil mladého muže. (6. července 2024) Aktu.cz

Fotogalerie
30 fotografií