Těžké zranění si vyžádala dopravní nehoda u východohesenského Alsfeldu. Vyprošťovací práce zastavily dopravu ve směru na Frankfurt, kam po ránu směřovala řada lidí za prací. Zácpa dosahovala délky až 12 kilometrů.

V okolí středohesenské Fuldy museli hasiči odstraňovat ze silnic mnoho spadlých stromů. Až 13 centimetrů nového sněhu způsobilo problémy také řidičům v Durynsku. Na mnoha místech silnice zablokovaly uvízlé kamiony.

Podle policie komplikoval dopravní situaci především fakt, že řada řidičů už přezula na letní pneumatiky.

Například obyvatelé předhůří německých Alp si ale už ve čtvrtek užívali jarních teplot. V okolí Berchtesgadenu meteorologové naměřili rekordních 23,7 stupňů.

 

V Česku se podle meteorologů ochladí, počasí bude aprílové. Dešťové srážky budou v druhé polovině noci a rána přecházet na severu ČR ve sněhové, a to nejen na horách, ale pravděpodobně i v nižších polohách, uvedl Pavel Šimandl z ČHMÚ. Ráno a dopoledne by podle něj mohlo sněžit i na Karlovarsku a na severu a severozápadě Středočeského kraje.

Maximální teploty vystoupí v pátek jen na šest až 11 stupňů Celsia, na jihu Čech ke 14 stupňům Celsia a na jihu Moravy až na 17 stupňů Celsia. Nejchladněji bude v ČR v noci na sobotu, od neděle by se mělo oteplovat. V pondělí meteorologové očekávají teploty nad 20 stupňů Celsia.