Středeční počasí nebude výrazněji zatěžovat naši fyzickou ani psychickou pohodu. Slabý vzestup tlaku vzduchu uvítají lidé s nízkým krevním tlakem – do žil dostanou novou energii. Chraňte se ale před přímými slunečními paprsky, a to zejména přes poledne – ozónu je nad střední Evropou i nadále málo a spálení pokožky hrozí už po 25 minutách bez opalovacího krému. Na hlavu pokrývku proti úpalu a na oči sluneční brýle proti zánětu spojivek.

Index pracovní výkonnosti bude na vysokých hodnotách – dobře od ruky nám půjde vše, na co sáhneme. Naplánujte si důležité úkoly, schůzky i služební cestu. Volný čas věnujte sportování – počasí bude ideální na cyklovýlet, běh, dlouhé procházky, tenis nebo volejbal. Sportujte i u vody – teplota vody se v přírodních nádržích pohybuje až na 25 °C. Pozor na znečištění vodních toků sinicemi.

Index žízně bude na vysokých hodnotách – pravidelně doplňujte nealkoholické tekutiny. Naopak index oblečení je na nízkých hodnotách – na sebe opět světlý letní outfit z přírodního materiálu a nejlépe sandály nebo žabky.

Video
Video se připravuje ...

Jak chránit tělo před kolapsem z vedra: Nezavrhněte sůl nebo meruňky Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený

Fotogalerie
14 fotografií