V neděli nastane podzimní rovnodennost. Slunce vstoupí do znamení Vah a přesně ve 3:53 v noci začne astronomický podzim. Podobně teplý závěr léta jako letos přinesl rok 2003.

Také páteční teploty budou trhat teplotní rekordy. Bude jasno až polojasno. Až odpoledne a večer bude docházet od západu k přibývání oblačnosti a později na západě území očekáváme přeháňky a místy bouřky. Noční teploty budou mezi 16 až 12 °C, nejvyšší odpolední teploty budou připomínat vrchol prázdnin – zastaví se na 27 až 31 °C. Foukat bude mírný jihozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h, zesilovat bude v bouřkách.

V sobotu bude zpočátku dne zataženo až oblačno, místy se musíme připravit na déšť. Odpoledne očekáváme přechod k proměnlivé oblačnosti a budou se vyskytovat přeháňky. Noční teploty očekáváme v širokém intervalu – mezi 15 až 11 °C, na západě budou klesat k 8 °C. Denní teploty se zastaví zpravidla pod dvacítkou – mezi 15 až 19 °C. Foukat bude mírný západní vítr.

V neděli bude zpočátku dne oblačno až polojasno, místy přeháňky. Postupně očekáváme od západu další přibývání oblačnosti s deštěm. Po ránu se tepleji oblékněte – noční teploty budou klesat k 9 až 5 °C. Odpolední teploty vystoupí na 16 až 20 °C. Foukat bude čerstvý jihozápadní vítr o rychlosti do 35 km/h, který bude naši pocitovou teplotu snižovat.

Další pád teplot přinese příští pracovní týden. A pozor, v pondělí bude v Česku foukat silný vítr s nárazy o rychlosti vichřice, tedy 110 km/h.

Fotogalerie
13 fotografií