Srážky a bouřky se nám ale nebudou vyhýbat ani během pátečního dne. A to zejména ve východní polovině území a v Jihočeském kraji. Nejméně oblačnosti bude hned ráno a dopoledne - polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky.

Sledujte vývoj počasí na radaru Blesku

Během odpoledne bude přibývat oblačnost - na oblačno až zataženo, na východě území na většině území s deštěm, přeháňkami a místy s bouřkami. Na severozápadě území se budou srážky vyskytovat pouze ojediněle. Bouřky mohou být ojediněle doprovázené deštěm o intenzitě až kolem 20 mm a zesílením větru. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi 17 až 22 °C.

O víkendu bude méně oblačnosti v neděli

Víkend přinese relativně příjemné počasí, ale buďte ve střehu! Během dne se budou místy vyskytovat přeháňky, v sobotu ojediněle i bouřky. V sobotu bude oblačno až polojasno, během dne místy přeháňky, déšť a ojediněle bouřky. Ranní teploty budou klesat na 11 až 7 °C. Denní teploty vystoupí na 17 až 21 °C. Vát bude slabý proměnlivý vítr o rychlosti do 15 km/h.

V neděli bude polojasno, během dne musíme počítat s přibýváním oblačnosti a místy přeháňkami. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 10 až 6 °C. Denní teploty vystoupí na 17 až 21 °C.

Místo ledových mužů přijdou letos letní teploty

Ledové muže najdeme v kalendáři od 12. do 14. května a spojení jsou v pranostikách s ochlazením. Letos naopak očekáváme nárůst teplot vzduchu.

Od pondělí do středy bude převládat jasno až polojasno, ojediněle při přechodně zvětšené oblačnosti přeháňky. Ranní teploty budou klesat na 8 až 4 °C. Denní teploty vystoupí na 19 až 25 °C.

Kdy bude počasí na koupání?

Sezóna pro otužování je u konce. Teplota vody se v přírodních nádržích pohybuje nyní nejčastěji mezi 11 °C – např. Brněnská přehrada až 15 °C např. Nové Mlýny.

V příštím týdnu nás ale odpolední nejvyšší teploty už k vodě lákat budou. Teplota vody ale půjde nahoru jen pozvolna.

Fotogalerie
33 fotografií