Meteorologové zpřísnili výstrahu. „Sněžit začalo v pátek v dopoledních hodinách, intenzita bude stoupat během odpoledne a večera. Nejvíce sněhu, v maximu až 25 cm, napadne od pátku do sobotního rána na jihozápadním návětří Šumavy a hor na severu území. Během sobotního dopoledne přejde sněžení do sněhových přeháněk, které budou v horských oblastech intenzivnější,“ napsal v pátek dopoledne ČHMÚ, který zároveň varuje před mrazy, které mohou poškodit rostliny a stromy.

Sledujte počasí na radaru Blesku

Víkendové počasí bude ve znamení, že by psa nevyhnal

Také víkend přinese aprílové počasí se zimními prvky. V sobotu bude zataženo, místy déšť nebo přeháňky, od vyšších poloh srážky sněhové, v noci a ráno sněžení i v nižších polohách. Na horách bude opět trvale sněžit. Ranní teploty 4 až -1 °C. Denní teploty 5 až 9 °C. V neděli bude oblačno až polojasno, místy přeháňky, od vyšších poloh srážky sněhové, v noci a ráno sněžení i v nižších polohách. Ranní teploty 1 až -3 °C. Denní teploty 6 až 10 °C.

Srážek bude méně, teploty budou zůstávat i nadále nízko

A chladné severní proudění nás bude provázet i počátkem příštího týdne. V pondělí bude oblačno až polojasno, místy přeháňky, od středních poloh srážky sněhové. Ranní teploty 1 až -5 °C. Denní teploty 5 až 9 °C. V úterý bude oblačno až polojasno, místy přeháňky, od středních poloh srážky sněhové. Ranní teploty 1 až -3 °C. Denní teploty 7 až 11 °C. Ve středu bude oblačno až polojasno, místy přeháňky, od vyšších poloh srážky sněhové. Ranní teploty 1 až -3 °C. Denní teploty 8 až 12 °C. 

Do kdy „vydrží“ podprůměrné teploty?

I přes to, že poslední dubnový týden přinese mírný nárůst teplot vzduchu ve svém závěru a odpolední maxima se budou zastavovat nejčastěji mezi 12 až 16 °C, na letní teploty můžeme do konce dubna zapomenout. Jen úplný závěr dubna přinese v maximech 20 °C. A také na začátku května bude nárůst teplot jen pozvolný.

Fotogalerie
63 fotografií