Dnešek bude pravděpodobně nejchladnějším dnem nadcházejícího týdne. Nejvyšší denní teploty jen výjimečně vystoupají na letních 25 stupňů Celsia. „Zapršet může během dne na Moravě a ve Slezsku a ráno a dopoledne možná i v Pošumaví nebo na Šumavě,“ uvedli meteorologové na facebooku. „Během dne bude oblačnosti postupně ubývat, a tak si odpoledne užijeme relativně dost slunce - i když teploty příliš letní zatím nebudou,“ doplnili.

Sledujte počasí na radaru Blesku

Nejnižší noční teploty budou 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C, na severovýchodě kolem 20 °C. 

V úterý pak bude jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty kolem 10 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C. Ve středu bude zpočátku jasno až polojasno, ale večer budou v Čechách místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 27 až 31 °C. 

„I středa bude slunečná, ale k večeru a večer už bude od západu v Čechách přibývat oblačnost. Mohou se objevit hlavně v Čechách i přeháňky nebo bouřka, ale zatím to na nějakou velkou zálivku rozhodně nevypadá,“ doplňuje týdenní předpověď.

Ve čtvrtek se v Čechách přechodně mírně ochladí, na Moravě ale zůstanou teploty nad 30 stupni Celsia. „Mírnější ochlazení si ale dlouho neužijeme, protože od pátku se začne opět oteplovat,“ předpovídají meteorologové. Víkend bude slunečný a tropický s teplotami 28 až 33 stupňů.

Video
Video se připravuje ...

Bouřky se prohnaly Českem: Záplavy ve Zlínském kraji. Evakuace i nebezpečné laguny HZS Zlínského kraje

Fotogalerie
41 fotografií