Nejvyšší odpolední teploty zůstanou letní – nejčastěji se budou pohybovat v intervalu 22 až 26 °C, v Jihomoravském a Zlínském kraji bude až 28 °C. Foukat bude mírný severozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Vliv slábnoucí studené fronty a změnu tlaku vzduchu pocítí meteosenzitivní jedinci, starší generace a chronicky nemocní. Ojedinělé bouřky mohou zhoršit pohodu psychicky labilním občanům.

Video
Video se připravuje ...

Počasí s Dagmar Honsovou - speciál Jak přežít počasí s dětmi Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený

Jinak počasí naše zdraví výrazněji zhoršovat nebude. Naopak. Naše pracovní výkonnost bude na vysokých hodnotách – od ruky nám půjde dobře duševní i fyzická práce. Těšte se na výbornou koncentraci. Také index sportování bude na vysokých hodnotách – teploty budou příjemné na procházky, běh, cyklistiku, in-line brusle, veslování nebo třeba tenis.

Na přímé sluneční záření se vydejte pouze namazáni opalovacím krémem, se slunečními brýlemi a pokrývkou hlavy, jinak hrozí spálení pokožky, úpal a u dětí i úžeh. Aktivita klíšťat a ostatního hmyzu bude v přírodě i nadále vysoká. Z alergenů jsou dominantními  trávy, obiloviny a kopřiva.